saya di tag!

Apa yang dimaksudkan dengan saya di tag ni?
saya sendiri pun tak tahu...
Ciktom telah suruh saya jawab tag beliau pada blog ni.
Sebenarnya tak tahu macam mana cara nak jawab tag ni.
Tapi cuba jugalah sebab ni first time menjawab tag..hehe.

Jawapan warna HITAM adalah jawapan ciktom...saya punya warna MERAH.

  1. Anak perempuan sulung. - Anak bongsu dari 7 adik-beradik.
  2. Sayang family sesangat! - Teramat sayang akan family.
  3. Suka tomato. Jangan lupa trademark - Suka tomato setelah diperkenalkan dgn jus tomato oleh ciktom.
  4. Besday 22 November. Sila la wish next month ek ;) - Besday 7 Januari, tapi tak pernah sambut!
  5. Umur rahsia sebab dah tua ;D - Umur 24tahun...syukur masih dipanjangkan lagi usia untuk terus membuat amal kebajikan.
  6. Alergik seafood but my fevret - Suka sangat seafood!
  7. Seorang yang keras kepala+degil - Suka bertolak-ansur sebab malas nak gaduh2.
  8. Cepat hot but also cepat cool - Dulu cepat juga baran, tapi sekarang dah berjaya kawal. Mungkin usia yang mematangkan diri.
  9. Perahsia - Memang setuju sangat2..PERAHSIA!
  10. Agak pemalas - Saya juga malas...sikap manusia biasa.
  11. Suka nangis time tidur - Kwn2 cakap...saya suka bercakap masa tido. Apekah???
  12. Tak berapa pasti bab cinta - Cinta perlu dicari cuma kaedah dan pelaksanaannya kena betul. Moga Allah temukan cinta sejati nanti.
  13. Anak jati terengganu - Juga anak jati Terengganu.
  14. Dilahirkan dan dibesarkan di terengganu - Juga dilahir dan dibesarkan di Terengganu.
  15. Ada mix chinese - Takde mix mana2 rasanya...erm, Eskimo kot.
  16. Penggangur tegar - Masih student...sampai mati pun kena belajar.
  17. Study kimia+biologi tapi tak berapa minat - Kimia best, tapi biologi tu mmg susah.
  18. Suka programming C++ tapi pernah belajar basic je - Terlalu BENCI akan programming, PENING!
  19. Tak pernah belajar di tadika/taska/pasti or seangkatan dengannya - Pernah masuk PASTI.
  20. Pernah kena tampar dengan cikgu - Juga pernah kena tampar oleh ustaz, tapi salah faham je.
  21. Ada yang cakap comel cam hamster (means gemuk kot) - Saya takhensem, dahlah GEMOK!
  22. Nak diet dapatkan berat 45 kg. Lalala~ - ON DIET...dulu 86kg, sekarang dah turun 66kg.
  23. Rasa rindu kat someone - Rindu kat arwah makayah je, kalaulah mereka masih hidup. Tapi rindu juga pada si dia yang buat tak endah je.
  24. Suka berblog - Suka juga berblog...apa2 mesti mengadu pada blog.
  25. Ada kerja kosong tak? Eh ni kira tak?haha ;P - Harap2 boleh dapat kerja tetap...Ameeen.
Ni saje yang mampu dijawab wahai ciktom...
Mohon maaf kalau salah..hee.

8 KOMEN:

Tomato Gurl's Life said...

wah tukar komen pop-up..good!!
rajinnya pi copy plk tag dr ciktom..lain kali just letak yg syukry punye je la..hehe...

pe pun thanks sudi jawab tag..lain kali cik tom tag award plk ek :)

AHMAD SYUKRY MOHAMED said...

hehe..sbnrnya x reti nk jwb tag ni..1st time jwb tag..

akalili said...

86kg--> 66kg???
lost 20kg???
wow..amazing...gne ape?:-)

AHMAD SYUKRY MOHAMED said...

fiza:jgn kejut gitu.
xguna ape2 pun.
cuma kurang mkn nasi je..
tp sy ni suka joging sngt2...
sbb tu rsanya kot.

akalili said...

mmg tkejut sgt2 ni...
skrg lg tkjut sbb xgne ape2 blh hilang 20kg..fiza pon ske joging..tp tpi pntai la..:-)

AHMAD SYUKRY MOHAMED said...

tp bkn senang la nk turun 20kg tu...
bkn sembarangan joging ni fiza..
setiap hari joging...
kalau hujan je tak joging...
hehe.

apapun, nak seribu daya kan.

akalili said...

well,syabas!!

AHMAD SYUKRY MOHAMED said...

tq...