praktikal...

Syukur padaMu Ya Allah.
Kalau tak bersyukur tanda kita tak berterima kaseh padaNya,
tuhan yang menjadikan segala ketetapan untuk hamba2Nya.

Alhamdulillah sekarang dah dapat dua tempat praktikal.
Rezeki yang Allah bagi ni kadang-kadang banyak.
Kadang-kadang juga rezeki ni lambat kita dapat.
Semua nilah dipanggil ketetapan dariNya.

Tapi dah dapat dua tempat praktikal,
susah pula nak buat keputusan.
Satu kat Penang, satu lagi kat negeri sendiri.
Dulu bila lambat dapat tempat praktikal,
selalu sangat merungut.
Sekarang dah dapat, rasa susah pula nak buat keputusan.

Moga solat istikharah lepas ni dapat meneguhkan tekad di hati.
Moga pilihan yang dibuat nanti diberkatiNya.
Ameen.

6 KOMEN:

joe_radzi said...

g la penang.....skali skaleer duk tmpat org........

AHMAD SYUKRY MOHAMED said...

bereh boh...
nasehat berguna ni.
org prnh duk penang,
msti tahu selok-belok Penang..

timekaseh boh.

Amy Syaquena said...

erm gi la sekali sekala dok tempat orang best gak tau...

AHMAD SYUKRY MOHAMED said...

amy: ye kot...
tp kena kuatkan azam dan tekad la ni.
insyaAllah.

Tomato Gurl's Life said...

better pilih tempat praktikal yang akan bg kita experience yg bagus..jgn fikirkan pasal lokasi or pe sbb awk kan laki..sy rs blh survive walau kat mn pun ;)

AHMAD SYUKRY MOHAMED said...

btol..saya kan lelaki...
knp nak takut...
hehe.