Himpunan Mansuhkan I.S.A


saya amat pasti, anda tentu kenal akan kedua-dua lambang atau logo di atas..yang mewakili dua golongan berlainan fahaman kerana satu memperjuangkan nasib golongan orang yang tertindas dan satu lagi menyokong budaya kekejaman ke atas manusia tanpa perasaan belas kasihan sbg hamba-Nya...

anda semua boleh membuat pilihan untuk mewakili mana-mana sahaja dari kedua-dua lambang di atas kerana semuanya mempunyai agenda dan perjuangan yang tersendiri..cuma yang lainnya ialah perjuangan yang diredhai oleh-Nya atau menyimpang dari prinsip-prinsip yang menyatakan bahawa manusia itu sebenarnya baik hati dan berperikemanusiaan...

Himpunan Mansuhkan ISA akan dibuat di ibunegara pada 1hb Ogos 2009 oleh Gerakan Mansuh ISA yang kebanyakannya adalah dari Pakatan Rakyat. Manakala gerakan yang menyokong ISA (PRO-ISA) juga akan berkumpul juga sebagai tanda sokongan kepada Akta ISA ni dan juga menghalang gerakan Anti-ISA memasuki istana negara.

Puak Anti ISA akan berbaju hitam manakala puak Pro-ISA pula akan memakai baju putih. Penganjur demontrasi Anti ISA sudah memesan kepada mereka yang akan memakai baju hitam ini supaya jangan membawa senjata, bawa bersama plastik dan garam (sebagai tenaga kalau disembur air kuning) kerana mereka pasti akan diprovok secara hebat dari puak Pro-ISA dan FRU.

untuk pengetahuan semua, himpunan mansuhkan ISA akan tetap diteruskan oleh Pakatan Rakyat yang mewakili kaum yang tertindas oleh kekejaman pihak kerajaan...

berikut ialah pelan lokasi perhimpunan...(klik utk besarkan)

funny thing about ROONEY

anak sapa la ni???

video

Malaysia dah menghampiri HUDUD


pertamanya syukur kehadrat Ilahi kerana Malaysia sekarang dah semakin hampir ke arah Hukum Hudud. saya merujuk kpd hukuman yg dilakukan oleh mahkamah syariah kuantan yg menghukum peminum arak wanita dengan hukuman sebatan sebanyak 6 kali beberapa hari yang lalu. hukuman itu dijatuhkan kpd seorang model wanita yg mengaku bersalah dan redha dgn hukuman yg diterima. syabas diucapkan!

inilah yg hendak diperkatakan. walaupun hukuman sebatan itu masih belum mencukupi syarat2 dalam hukuman Hudud ISLAM. tapi sekurang2nya, ianya sudah menghampiri hukuman Hudud yg masih lagi tidak diterima oleh kerajaan Malaysia sehingga kini. mengikut hukum Hudud ISLAM, peminum arak perlu dihukum sebat sebanyak 40kali atau 80 kali.

mengikut fakta, inilah pertama kali wanita di Malaysia dihukum sebat!

Pahlawan JILBAB



dah lama aku dgr tentang berita ini, cuma tak tahu samada betul atau tdk...dan tadi ada email aku dpt dari sorang member...memang ternyata betul! Innalillah...

sedih, bukan karena kematian Michael Jackson yang dipuja jutaan orang di dunia. tapi saya sedih kerana pada saat yang sama, berlangsung perkebumian seorang muslimah yang Insya Allah menjadi seorang syahidah karena mempertahankan jilbabnya. Marwa Al-Sharbini, seorang ibu satu anak yang sedang mengandung tiga bulan, syahid akibat ditikam sebanyak 18 kali oleh seorang pemuda Jerman keturunan Rusia yang anti-Islam dan anti-Muslim. Tapi berita ini, sama sekali tidak saya temukan di tv-tv kita , negara yang majaroti penduduknya Muslim, bahkan mungkin, tak banyak dari kita yang tahu akan peristiwa yang menimpa Marwa Al-Sharbini. Ribuan orang di Mesir yang menghantar jenazah Marwa Al-Sharbini ke tempat 'istirihatnya' yang terakhir, memang mungkin banyak orang yang menangisi kepergian Michael Jackson. Marwa hanya seorang ibu dan bukan superstar seperti MJ. Tapi kepergian Marwa Al-Sharbini adalah lambang jihad seorang muslim. Marwa Al- Sharbini mempertahankan harga dirinya sebagai seorang Muslimah yang mematuhi ajaran agamanya meski pun untuk itu ia kehilangan nyawanya.

Marwa Al-Sharbini ditikam di ruang sidang kota Dresden , Jerman saat akan memberikan kesaksian atas ancaman terhadapnya . Ia mengadukan sorang pemuda Jerman bernama Alex W yang kerap menyebutnya “teroris” hanya karena ia mengenakan jilbab. Dalam suatu kesempatan, pemuda itu bahkan pernah menyerang Marwa dan berusaha melepas jilbab Muslimah asal Mesir itu. Di persidangan itulah, Alex kembali menyerang Marwa, kali ini ia menikam Marwa Al-Sharbini berkali-kali. Suami Marwa yang berusaha melindungi isterinya, malah terkena tembakan pehak berkuasa keamanan pengadilan yang berdalih tak sengaja menembak suami Marwa yang kini dalam keadaan kritikal di rumah sakit Dresden .

Peristiwa ini sepi dari pemberitaan di media massa Jerman dan mungkin dari pemberitaan media massa asing dunia karena yang menjadi korban adalah seorang muslimah yang dibunuh oleh orang Barat yang anti-Islam dan anti-Muslim. Situasinya mungkin akan berbeza jika yang menjadi korban adalah satu orang Jerman atau orang Barat yang dibunuh oleh seorang ektrimis Islam. Beritanya dipastikan akan gempar dan mendunia.

Itulah sebabnya, mengapa di tv-tv kita cuma sibuk dengan pemberitaan pemakaman Michael Jackson yang mengharu biru itu. Tak ada berita pemakaman Syahidah Marwa Al-Sharbini yang mendapat sebutan “Pahlwan Jilbab”. Tak ada protes dunia Islam atas kematiannya. Tak ada tangisan kaum muslimin dunia untuknya. Tapi tak mengapa Marwa Al-Sharbini , karena engkau akan mendapatkan tempat yang paling mulia di sisiNya ALLAH SWT .. Seiring doa dari orang-orang yang mencintaimu. Selamat jalan saudariku, maafkan kami jika kurang peduli …

PPSMI ialah KEMENANGAN RAKYAT

PPSMI atau Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik Dalam Bahasa Inggeris telah dimansuhkan. Kemenangan untuk semua kerana isu ini telah lama diperjuangkan oleh Pakatan Rakyat!

Satu kemenangan untuk rakyat dengan PPSMI dimansuhkan mulai 2012, demikian diumumkan Menteri Pelajaran Tan Sri Muhyiddin Yassin membuat pengumuman jam 2.30 petang 8hb Julai 2009 di kementeriannya di Putrajaya.

Di sekolah kebangsaan, bahasa Melayu akan menggantikan bahasa Inggeris untuk mengajar Sains dan Matematik, sementara sekolah jenis kebangsaan Cina dan Tamil akan menggunakan bahasa ibunda masing-masing.

Pemansuhan itu dijalankan berperingkat-peringkat sehingga semua pelajar yang terlibat dengan dasar itu tamat peringkat masing-masing.

Rumusan boleh diambil daripada keputusan ini,

1.Menunjukkkan bahawa pentingnya rakyat mesti bersatu.

2. Pas telah mendahului dalam menentang dasar ini sehingga menyaman kementerian pelajaran. Dalam Muktamar Pas pada 5hb Jun 2009 telah menganugerahkan tokoh bahasa kepada Dato' Ahmad Said, Dr Hassan Ahmad dan Prof Dr. Abdullah Hassan. Menunjukkan bahawa Pas serius dalam isu ini.

3. Menunjukkan bahawa Umno adalah pengkhianat bangsa dan bahasa sendiri.

4.Penglibatan golongan sastrawan seperti Dato' Samad Said dan Dato' Dr Hasan Ahmad adalah penyumbang besar kejayaan ini.

5. Keberanian Prof Dr Abdullah Hassan, Prof Dr Shahrir Mohd Zin, Prof Nik Sapiah Karim adalah penyumbang besar kepada kejayaan rakyat. Semangat mereka perlu dicontohi oleh mereka yang berada di menara gading. Jangan kita ada ijazah berjela-jela tetapi mempunyai semangat kerdil.

6.Tahniah juga kepada semua rakyat yang telah menjayakan himpunan 100 ribu rakyat untuk mansukh PPSMI pada 7 Mac 2009. Sehingga terpaksa menelan gas pemedih mata dan dibelasah oleh FRU.

Sumber: Harakahdaily.net

Pemain Ketiga Musim Ini

Introducing the third signing for Manchester United in this summer, GABRIEL OBERTAN!!!

Kelmarin, Manchester United mengesahkan telah membeli pemain ketiga musim ini dengan nilai 3juta euro sahaja.

WELCOME to OLD TRAFFORD...

Owen Joins ManU


Tak sabar rasanya menantikan gandingan England iaitu Rooney dan Owen bergandingan di jentera serangan Manchester United.

WELCOME MICHAEL OWEN to Manchester United!

Bintang Baru Manchester United


FANTASTIC...FABULOUS..OUTRAGEOUS!!!

Memeranjatkan apabila balik dari kerja terus sahaja dikhabarkan dengan berita perpindahan Michael Owen yang telah menjejakkan kaki ke Old Trafford dan seterusnya menjadi pemain kedua yang menyarung jersi Manchester United musim ini selepas Antonio Valencia beberapa hari lalu. Sungguh menakjubkan apabila Owen yang pernah menjadi musuh utama ManU semasa bermain untuk LiverFOOL suatu masa dahulu kini telah menjadi milik Manchester United sepenuhnya.

Manchester United dilaporkan telah berjaya membawa masuk Michael Owen untuk tempoh 2 tahun dengan percuma apabila Owen telah tamat kontrak di Newcastle United iaitu pasukan yang jatuh ke Liga Kedua Bolasepak Inggeris.

Pemergian Cristiano Ronaldo ke Real Madrid sedikit terubat kini dengan penampilan Owen di OLD TRAFFORD. Kini Manchester United telah memiliki 2 orang Owen di OLD TRAFFORD iaitu Owen Hargreaves dan Michael Owen.

SYABAS Manchester United dan WELCOME to a new player, MICHAEL OWEN!!!

Nik Aziz vs Najib



Debat antara Tuan Guru Nik Aziz dengan Pak Najib mungkin menjadi kenyataan...

Surat telah dipos hari ini oleh Nik Aziz yang dialamatkan kepada Jabatan Perdana Menteri Bangunan Perdana Putra, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, Putrajaya.

Tuan Guru Nik Aziz mencadangkan diadakan debat dengan Perdana Menteri bagi membincangkan sejauh mana perjuangan Umno tidak menyimpang dari agama.

Wallahua'lam..harap menjadi kenyataan!

Michael Jackson in memory....


Rasanya aku memang dah terlambat nak update blog ni tentang kematian Raja Pop Dunia iaitu Allahyarham Michael Jackson. Maaf, aku tak tahu nama ISLAM dia, tak sempat nk cari.

Raja Pop Dunia itu meninggal beberapa hari yang lalu pada jam 3.15 waktu Amerika Syarikat pada usia 50 tahun. Berita juga memberitahu bahawa beliau meninggal dunia akibat kegagalan jantung berfungsi iaitu sakit jantung.

Ahli paramedik yang tiba di rumahnya walaubagaimanapun memberitahu sudah tiada denyutan jantung dan memberitahu bahawa beliau sudah tidak diselamatkan lagi. Kejadian tersebut telah dilaporkan oleh adiknya La Toya Jackson.

Dilabel pelik semasa hidup, kisah peribadi Michael Jackson semakin bercelaru selepas kematiannya apabila timbul persoalan tentang siapa bapa kandung kepada tiga anaknya selain laporan berhubung rancangan upacara besar-besaran bagi memperingati Raja Pop itu.

Walauapapun, hanya ALLAH sahaja yang tahu keikhlasan hati atau keburukan yang beliau lakukan. Innalillah...


Pemain Baru ManU


Syukur ke hadrat Ilahi kerana Manchester United sudah berjaya membawa seorang pemain baru ke pasukan iaitu Antonio Valencia. Pemain yang diburu oleh Real Madrid ini telah bersetuju dengan ManUnited yang akan bermain untuk 4 musim.
SYABAS MANU!