terciptanya sebuah blog...














pening,aku sungguh pening!!!tak tahu laa...kenapa tergerak hati aku nak cipta satu blog ni...mungkin aku terikut dengan kawan aku yg sorang tu...khairi namanya aku tgk blog dia tiap2 hari...

tapi terciptanya blog ni adalah bersempena dgn kehilangan benda yg paling aku sayang kat muka bumi ini...hari ini juga adalah antara hari2 yg paling sedih buat aku...berbalik pd benda yg aku hilang tu...memang susah nak digambarkan tentang kehilangan benda tu....tp bagi lelaki,benda tu ibarat nyawa kedua bagi diorang...sama la macam aku!!!kalau takde benda tu,confirm tak lengkap laa nak jadi seorang lelaki...bagi perempuan,aku rasa kalau benda tu hilang takde laa sedih sngt bagi diorang...mungkin sekadar terjun bangunan je kot!!!bukan nak mengutuk ciptaan ALLAH yg dah sedia indah itu...cuma nak memperindahkan lagi tentang gambaran seseorang lelaki...
benda yg aku hilang tu adalah motosikal EX5 kesayangan aku...walaupun motosikal tu tak laa berapa cantik(tp lawa laa juga)...aku sayang bangat laa sama motosikal tu...tulah nyawa aku yg kedua...tanpa motor tu,aku tak kemana...motor tu mmg bnyk kenangan laa bagi aku...bayangkan aku habis Diploma dengan motor tu...segala kerja yg aku buat masa Diploma dulu adalah bersama dgn motosikal kesayangan aku tu!!!
motor tu antara barang yg paling aku sayang selepas laptop aku...rasanya,aku rela hilang awek daripada hilang motosikal tu(tp aku takde awek lagi laa)...single and available!!!kalau Manchester United kalah dengan Chelsea atau Arsenal sekalipun,aku takde laa sedih mana...tp sedih jugak laa...ManUtd kan pasukan aku!!!
sebab aku kata sayang sebab MOTOSIKAL tu aku beli bukan dgn duit aku...bukan dengan duit aku sendiri...duit arwah mak aku semuanya!!!sekarang motosikal tu dah hilang,tu yg sedih sngt tu..kalau duit aku takde laa sedih sngt(tp still sedih)...ni duit org yg dah takde,org yg paling aku sayang...aku lalai menjaga barang peninggalan arwah...terkilan sungguh rasanya!!!!!!
aku dah doa...moga2 ALLAH bukakan pintu hati orang yg ambik tu untuk hantar balik motosikal aku tu...aku tak doakan perkara yg tak baik utk pencuri tu sebab aku tahu,kasih ALLAH kpd manusia dah cukup utk membalas segala perbuatan seseorang...moga ALLH bukakan pintu hati org tu agar segalanya kembali kepada keadaan asal...moga juga org tu insaf dan jd seseorang yg baik...AMIN!!!

Aku titipkan gambar motosikal aku yang hilang tu di blog aku yang satu ini...sape2 yang ada jmpa,bagitau aku...jangan pukul org tu..biar aku pukul sendiri!!!GERAM AKU SUNGGUH GERAM...

10 KOMEN:

JLaa KiMStER said...

rino,sorry to hear that. semoge yg amek moto tu dibukakn hatinye

welcome to the blogging world :)

k.e.r.i. said...

owos rino..
siang ngoh ke mung..
aku sebagai lelaki, memahami perasaan mung..
memang susoh kalu lelaki hilang motor..
nok2 lagi kaki derak..
ish..ish..ish..
sabau la rino..
semoga Allah mencucuri rahmat ke atas motor mung..
Amin..

* btw, welcome to blogsphere & terima letok nama aku di blog mu..huhu

Ming's said...

jgnlah kamu bersedih wahai abgku.. mungkin ada hikmah disebalik apa yang berlaku.. INGATLAH... Orang yang paling kuat adalah orang yang penyabarrr....

"doh mu letok mane keri weh moto mu tuh sapa ilang tu?? ilang kampg ke KL?

nis4n4DI4h said...

welcOme 2 blOg world yg bOlokx... hehe.. ;-p

Maryannie Mieming said...

sape ckp ilang pasangan x sakit?..
sakit taw..
tp ilang moto lg sakit kot?..
sbb dah macam patah kaki..
xpe lew..kumpul duit bli moto baru..

seepot seedot said...

ye la...hilang pasangan memang sakit..tp hilang motor sakit dan menyakitkan!!!

Tomato Gurl's Life said...

rino??nama manje ker??ngeh3..
saje2 dtg 1st entry..huhu...
tak sangka dah lama blog ni..patut la blog n awk tue jadik 1..hehe

seepot seedot said...

sejauh ni ciktom baca blog sy...
haha.

msa blog ni bru ditubuhkan....
cewah,nk citer history sikit ni.
xde tmpt nk mengadu sbnrnya psal kehilangan motor ni..

jd ntah mcm mn secara spontan je idea menubuhkan blog ni muncul dr kotak fikiran..

hehe

Tomato Gurl's Life said...

saje mmg suka jenguk blog dr awal..nk tgk cam mana tertubuh blog tue..huhu

peliknya ngadu pasal hilang motor kat blog macam ngadu ngan awek..hihi..

seepot seedot said...

tulisan terawal ni mmg mcm bdk sekolah je...
bru nk kenal dunia blogger...
tulis pun ntah ape2...
ikut sdp je.